“Ons gesprek heeft zeker effect gehad, al is het nog zo klein."

Geïnspireerd door de vrijdagverhalen

In het voorjaar belde een trouwe lezeres van de vrijdagverhalen. Ze was geïnspireerd door de verhalen van families en had nu een vraag voor haar eigen familie. Ze dacht aan een Eigen Kracht-conferentie, omdat ze zorgen had over haar broer, ex-schoonzus en neefjes. Met haar ex-schoonzus ging het niet goed. De kinderen woonden bij haar broer. Op zich liep dat goed, maar er was altijd spanning over hun moeder. We praatten over wat zij zelf zou kunnen doen om de kring wat groter te maken en om het gesprek over haar zorgen aan te gaan.

Effect
In deze vakantie kreeg ik een berichtje van haar dat me raakte. Ze schreef: “Ons gesprek heeft zeker wel effect gehad, al is het nog zo klein. Ik voelde me sterker en kon rustig communiceren met mijn broer. Ik had ook wat dingen uitgeschreven over mogelijkheden en mijn broer stuurde dat aan zijn ex. Mijn broer zocht ook contact met vrienden. Die leken eerst een en ander op te pakken, maar dat gebeurde dan toch weer niet. Toen kwam ik mijn ex-schoonzus tegen en ik heb haar gevraagd of ze een keer kwam eten. Dat deed ze en ze vertelde dat ze het bericht van mijn broer had gehad. Het ging nog niet zo goed met haar, maar naar aanleiding van het bericht had ze wel contact gezocht met haar zus. Die komt nu regelmatig langs en coacht haar een beetje.”

Inspiratie
“Ik kon haar zeggen dat ik oprecht zorgen had over haar en de kinderen. Dat was fijn om te delen. Ze beloofde van alles. Ik weet dat haar verhalen vaak mooier zijn dan de werkelijkheid, maar omdat ik weet dat er nu ook anderen betrokken zijn, kan ik het laten rusten in mijn achterhoofd. Wij zijn weer in verbinding en zij is weer in verbinding met meer mensen, dat is belangrijk. Ik heb ook uitgesproken dat ik van haar hou en graag contact wil onderhouden. Dit is nu mijn weg om toch wat te sturen en er voor haar te kunnen zijn. Zonder de inspiratie van alle verhalen was me dit niet zo gelukt. Dank!” Ik bedankte haar dat ze dit wilde delen en hoop dat ook dit verhaal anderen weer motiveert om bij zorgen het gesprek aan te gaan.

 

tekst: Hedda van Lieshout

Regelmatig een inspirerend voorbeeld van Eigen Kracht in uw mailbox? Abonneer u dan op onze nieuwsbrief, hieronder kunt u zich aanmelden.